Senior jobcoach

 • Duur in dagen: 9
 • Duur in maanden: +/- 6
 • Studiebelasting: 144 uur
 • Kosten: €3850 – BTW vrij
 • Locatie: Utrecht

Startdata

8 oktober 2020 – Utrecht
Planning volgt


Met inspiratie groeien naar een ander niveau

Heb jij al veel ervaring als Jobcoach, participatiecoach of loopbaanprofessional? Wil jij verder groeien naar een ander niveau?  Ben jij bevlogen om jezelf en je eigen manier van werken opnieuw ‘tegen het licht’ te houden? Heb jij zin om met nieuwe inspiratie en zienswijzen aan het werk te gaan?

Deze nieuwe opleiding Senior Jobcoach geeft jou als ervaren professional de mogelijkheid om jezelf ten volle opnieuw uit te dagen. Want juist met al jouw ervaring op zak is ruimte voor inspiratie en verder leren van het grootste belang. Maar we dagen je ook uit om je eigen passie en potentieel weer verder te onderzoeken. Om te ontdekken wat jij nog meer in huis hebt, maar nu niet benut. Waardoor jij op weer een ander niveau het verschil kunt gaan maken.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor ervaren jobcoaches, trajectbegeleiders, re-integratie-, participatie- en loopbaancoaches. De opleiding is ook geschikt voor professionals die een Jobcoachopleiding hebben gedaan op basis van andere methodieken of een IPS opleiding hebben gevolgd.

Voorwaarden om aan de opleiding mee te doen zijn:

 • Aantoonbaar > 3 jaar werkervaring als Jobcoach, participatiecoach of loopbaancoach op basis van minimaal 24 uur week, d.w.z.:
 • Aantoonbare ervaring met het zelfstandig uitvoeren van integrale trajecten d.w.z. intake/assessment, werkgeversbenadering en coaching on the job 
 • Aantoonbaar HBO-werk en denkniveau
 • Open staan en bereid zijn om je eigen patronen en handelen tegen het licht te houden.

Op basis van het individuele  intake-toelatingsgesprek bepaalt de trainer van Combo of deelnemers tot de opleiding worden toegelaten.

Download de folder voor alle informatie over deze opleiding in één overzicht, of lees verder hieronder.


Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens de 9-daagse Opleiding Master Jobcoach nemen we je mee in de volgende leerlijnen:

Leerlijn 1         De ervaren Jobcoach

In deze leerlijn doorloop jij, in een versnelde vorm, de methodiek Jobcoach op basis van Supported Employment. Jij bouwt voort op je bestaande professionele kennis en ervaring. Wij scherpen deze kennis aan, daar waar nodig.

In deze leerlijn laat je zien dat jij alle eindtermen beheerst. De methodische kaders die we je aanreiken worden door jou vertaald en concreet toegepast op eigen casuïstiek. Zij bevatten de volgende onderdelen:

 • I – Assessment & Emonomy
 • II – Jobfinding en bemiddeling
 • III – Coaching on the job

Jij laat hierin zien dat jij voldoet aan de eindtermen die hiervoor gelden t.b.v. van een erkend Jobcoachdiploma. Dit doe je door de methodiek concreet te maken in een Jobcoachtraject met een eigen cliënt.

Leerlijn 2         Inspiratie en verdieping

In deze leerlijn ga jij aan de slag met je eigen professionele verdieping en inspiratie. We nemen je mee in andere manieren van werken en kijken waardoor jij meer impact kunt maken. Met je cliënt, maar ook met werkgevers, je opdrachtgever en binnen je eigen organisatie.  

We gaan werken met thema’s als:

 • Je eigen leiderschap en positionering op het speelveld
 • Leren zien van onbenut en toekomstig potentieel van jouw klanten
 • Bewust leren inzetten van je intuïtie en innerlijk weten
 • Energiemanagement; beheer van je eigen energie
 • Vergroten van je eigen impact
 • Verleggen van grenzen met je klanten
 • De werkgever als bron van onbenutte kansen

Leerlijn 3         Persoonlijk leiderschap

In deze leerlijn ga je aan de slag met je eigen leiderschapsvragen. Waar sta jij in je groei en (professionele) ontwikkeling en wat is jouw next step? Ben jij in balans en heb jij zorg voor jezelf? Welke patronen staan jou in de weg en wat wil jij ruimte geven? Ben jij het verschil dat jij wilt zien? Hoe houd jij jezelf scherp?

Waar komt onze methodiek vandaan?

Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie op het terrein van de methodiekontwikkeling rond Supported Employment en arbeidsontwikkeling. Sinds de jaren ’90 heeft Combo (en haar organisatorische voorloper STAB) in samenwerking met de Universiteit Utrecht jarenlang onderzoek gedaan naar de succesfactoren van Supported Employment en duurzame arbeidsintegratie. Deze succesfactoren hebben wij met werkgevers, werkzoekenden en professionals in kaart gebracht en vertaald in een samenhangend methodisch kader. De methodiek is uitgewerkt in de volgende basispublicaties:

 • Coenen-Hanegraaf, M, Valkenburg, B, Begeleid Werken; trajectontwikkeling op basis van een individuele, vraaggerichte benadering, Utrecht, 2012
 • Coenen, F, Valkenburg, B, Arbeidsontwikkeling als identiteit, Utrecht, 2009

Dit methodisch kader ontwikkelen wij tot op de dag van vandaag steeds weer door. Wij verrijken onze methodiek met relevante en succesvolle aanpakken die in andere domeinen zijn ontstaan. O.a. op het terrein van persoonlijk leiderschap, werken met intuïtie.

Sinds 1998 hebben wij enkele duizenden jobcoaches, trajectbegeleiders, participatiecoaches succesvol opgeleid.

Verdere informatie

Locatie

De opleiding wordt verzorgd op een sfeervolle locatie in hartje Utrecht.

Uw investering

De prijs van de opleiding bedraagt € 3.850,– (dit bedrag is inclusief en er zijn geen bijkomende kosten)

De opleiding is vrijgesteld van BTW

Duur van de opleiding

De opleiding omvat 9 opleidingsdagen verspreid over een periode van ongeveer 6 maanden. Daarbij krijgen je intervisie en 3 keer individuele coaching.

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt naast de 9 opleidingsdagen gemiddeld genomen hetzelfde aantal uren/dagen voor het maken van (praktijk)opdrachten en voorbereiding. In totaal komt dit neer op een gemiddelde studiebelasting van 144 uur.

Vaste trainer/coach

Elke opleidingsgroep heeft een vaste trainer/coach. Deze trainer verzorgd een groot deel van de opleidingsdagen alsook de individuele coaching en beoordeling. Voor sommige onderdelen worden gasttrainers en acteurs ingezet.

Intakegesprek

Intake-toelatingsgesprek. Het intake-, toelatingsgesprek is bedoeld voor wederzijdse kennismaking. Je krijgt informatie over de opleiding. Daarbij wordt beoordeeld of jij matcht met de opleiding en de opleiding met jou. Dit toetsen wij aan de hand van de toelatingsvoorwaarden.

De opleiding vraagt om een aantoonbaar HBO-werk en HBO-denk niveau. Indien jij geen afgerond HBO diploma hebt, kun je een HBO assessment bij ons afnemen.

Erkenning De opleiding wordt afgerond met een door Noloc, NVS, Hobeon en UWV erkend Jobcoach diploma.