Praktische vragen

 • Wat kosten de opleidingen & trainingen?

  De prijzen staan vermeld op onze website bij de verschillende opleidingen en trainingen. Dit zijn all-in prijzen en hier komen geen verborgen kosten meer bij. Bekijk hier ons volledige aanbod opleidingen.

 • Zijn de prijzen inclusief BTW?

  Ja, al onze opleidingen en trainingen vrijgesteld van BTW. Als persoonlijke coaching onderdeel is van de opleiding, is dit ook vrijgesteld van BTW.

  Alleen het HBO e-assessment is exclusief BTW.

 • Is lunch en koffie inbegrepen in de prijs?

  Tijdens de opleidingsdagen verzorgen we koffie, thee, water, lunch, koekjes en fruit.

  Een leuk weetje: onze lunch wordt altijd verzorgd door een sociaal- ontwikkelbedrijf of vanuit de dagbesteding. Zo maakt ZiZo ons in Utrecht blij met heerlijke broodjes. En in Zwolle verzorgt Albron de lunch.

 • Hoelaat beginnen de lessen?

  De lesdagen zijn van 09.30 uur tot 16.00 uur. Tussendoor is er een lunchpauze van 12.30 uur tot 13.30 uur.

 • Is er les tijden feestdagen en in schoolvakanties?

  Nee, dan zijn er geen lessen. We houden rekening met de landelijke schoolvakanties en passen onze planningen aan op de vakanties die gelden in de regio van de opleidingslocatie. We zijn niet gesloten, dus wel bereikbaar voor vragen.

 • Wat als ik ziek ben, en een lesdag moet missen?

  Het is belangrijk dat je aanwezig bent voor je certificaat of diploma. Als het mogelijk is gaan we op zoek naar een moment om de gemiste dag in te halen. Afhankelijk van de opleiding of training die je volgt, geldt een maximum aantal dagen die je mag missen. Bekijk hiervoor de opleidingspagina.

 • Kan ik ook online deelnemen?

  Dat ligt eraan. Onze lessen vinden plaats op locatie. We werken met interactieve oefeningen en vinden groepsdynamiek heel belangrijk. Individuele coachgesprekken vinden vaak wel online plaats.

 


De locaties

 • Utrecht: Parkeren en ov

  Ons adres
  Catharijnesteeg 4 in Utrecht.

  Bereikbaarheid
  Ons pand bevindt zich in een smal straatje in het centrum van Utrecht. Je bereikt de steeg via Lange Nieuwstraat 32. Aan de linkerhand vind je vervolgens een groot metalen hek waar je kunt aanbellen.

  Met de auto en parkeren
  Op onze locatie in Utrecht kan je gratis parkeren. We hebben een beperkt aantal parkeerplaatsen en adviseren om het openbaar vervoer te komen.

  Met het openbaar vervoer
  Vanaf Utrecht Centraal of Utrecht Vaartsche Rijn is het 15 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal kun je lopen naar station Vredenburg, vanaf daar kun je bus 2 richting Museumkwartier nemen en uitstappen bij halte ‘Catharijneconvent’.

 • Zwolle: Parkeren en ov

  Ons adres
  Lingenstraat 9 in Zwolle.
  We huren een ruimte bij Sociaal werk- en ontwikkelbedrijf Tiem. Deze locatie is rolstoeltoegankelijk.

  Met de auto en parkeren
  Bij Tiem is voldoende, gratis parkeerplek en zijn er oplaadpunten.

  Met het openbaar vervoer
  Je kunt reizen naar station Zwolle. Vanaf daar gaan diverse bussen naar de locatie:

  Lijn 3 – bus richting Hessenpoort. Stopt naast kantoor Tiem. Halte Bedrijvenparkpark Hessenpoort. Rijdt 2x per uur.

  Lijn 40 – bus richting Meppel. Stopt naast kantoor Tiem. Halte Bedrijvenpark Hessenpoort. Rijdt 1x per uur.

  Lijn C1 – bus richting Dedemsvaart. Stopt bij Ikea. Halte Bentheimstraat – 9 minuten lopen naar Tiem. Rijdt 4x per uur.

 


Omscholing tot jobcoach

 • Moet ik werkzaam zijn als jobcoach?

  Dit is niet nodig, wel is het van belang dat je vanuit je werk of vanuit een stage, minimaal 2 jobcoachtrajecten kan vormgeven. We hebben regelmatig deelnemers die omscholen vanuit verschillende branches. Tijdens onze informatiebijeenkomsten gaan we hier uitgebreid op in.

 • Kan Combo mij helpen om een stageplaats te vinden?

  In de basis is dit je eigen verantwoordelijkheid. We maken je graag onderdeel van ons netwerk om bedrijven aan te bevelen, om het je zo makkelijk mogelijk te maken een geschikte stageplaats te vinden.


Over de Jobcoachopleiding

 • Hoe bereid ik me voor op de praktijkopdracht?

  Tijdens de Jobcoachopleiding ga je ook aan de slag met een praktijkopdracht. Dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding en je uiteindelijke diplomering. Je laat daarmee zien dat je alle kennis en vaardigheden kent én hebt doorleefd.

  Twee cliënten
  Gedurende de opleiding ga je twee cliënten begeleiden naar werk. Deze clienten moet je zelf regelen. Dit begeleidingsproces start al op dag 1 van de opleiding, daarom is het noodzakelijk dit voor de start van de opleiding te organiseren. Neem alvast contact met deze cliënten op om af te spreken dat je hen gaat begeleiden voor de opleiding. We verwachten dat je per cliënt ongeveer 2 uur per week bezig bent.

  Over het portfolio
  Van de begeleiding met je cliënten maak je verslaglegging voor in het portfolio. Hierdoor laat je zien dat je aan alle eindtermen van de opleiding voldoet en dat je het NOLOC erkende jobcoachdiploma verdient.

  Van 1 cliënt laat je een integraal traject zien. Dat wil zeggen dat je met dezelfde cliënt het assessment, de werkgeversbenadering en de coaching on the job doet. Van een andere cliënt laat je vooral de elementen zien waar je heel trots op bent. Dit wordt tijdens de opleiding helemaal uitgelegd.

  Werk je al in het sociaal domein?
  Dan is de kans groot dat je via jouw werk cliënten kunt begeleiden. Let op dat de cliënten die je begeleidt voor de opleiding dus klaar moeten zijn om binnen de tijd van de opleiding een stap te maken naar zo regulier mogelijk werk. Het is ook belangrijk dat jij het daadwerkelijke coachen op de werkplek kunt doen. Dus zowel de cliënt als de toekomstige werkgever moeten dat goed vinden.

  Laat je je omscholen?
  Zoek dan een stageplek bij een jobcoachorganisatie, zodat je via hen cliënten kunt begeleiden. Misschien kun je ook mensen in jouw omgeving helpen naar werk? Denk aan buren, kennissen, familie of via-via. Dit moeten dan wel mensen zijn die bij deze zoektocht echt een jobcoach nodig hebben en waarmee je dus zowel een assessment, werkgeversbenadering als het coachen on the job kunt doen.

  Tip: Ga op zoek naar drie cliënten, want uit ervaring weten we dat cliënten gaandeweg uit kunnen vallen.

  Je trainer  zal er nog meer over vertellen tijdens de intake. Al je vragen kun je dan stellen. Maar met deze informatie kun je je goed voorbereiden.

 • Is de Jobcoachopleiding erkend?

  Onze Jobcoachopleiding is eerste erkend beroepsopleiding in Nederland. Deze erkenning hebben wij gekregen van beroepsvereniging NOLOC. Ook is de opleiding erkend door NVS (Nederlandse vereniging van Support).

 • Werken jullie samen met het UWV of het Regionaal Mobiliteitsteam?

  Ja. De opleiding kan door het UWV worden gefinancierd vanuit het Inkoopkader Scholingsdienst. Ook vanuit het Regionaal Mobiliteitsteam kun je je laten (om)scholen tot jobcoach. Je kunt bij je aanmelding aangeven dat de facturatie via een van deze organisaties verloopt. De procedure is als volgt:

  1. Je krijgt van je contactpersoon bij het UWV of Regionaal Mobiliteitsteam akkoord.
  2. Je vraagt bij Combo een offerte aan door te mailen naar info@combo.nl
  3. Bij akkoord van het UWV of Regionaal Mobiliteitsteam schrijf je je in voor de opleiding.

Studieadvies

 • Kunnen jullie mij helpen een keuze te maken uit jullie aanbod?

  Ja, dat doen we graag.

  Persoonlijk adviesgesprek
  We bieden diverse opleidingen en trainingen, dus we begrijpen het goed als je graag wilt sparren over de opleiding of training die het beste bij jou past. Onze opleidingscoördinator Joost de Boer denkt graag met je mee. Je kunt hem bellen of mailen om een afspraak te maken.

  Informatiebijeenkomsten
  Ook verzorgen we diverse informatiebijeenkomsten. Zowel op locatie als online. We nemen je dan graag mee in alle ins en outs van de opleiding. Alle data en aanmelden, vind je hier.

 


Staat je vraag er niet tussen?
Neem contact met ons op