Senior jobcoach

 • Duur in dagen: 5 dagen (live) + 4 dagdelen (online)
 • Duur in maanden: +/- 4
 • Studiebelasting: 144 uur
 • Kosten: €3250 of €4150 – BTW vrij (afhankelijk van het erkende jobcoachdiploma)
 • Locatie: Utrecht/online

Startdata

23 mei 2023 – Utrecht/online
Planning

Live sessies van 09:30 – 16:00
Online sessies van 09:00-12:30
Facultatieve online sessies van 09:00-12:30


Met inspiratie groeien naar een ander niveau

Heb jij in het verleden al een Combo Jobcoachopleiding gedaan? Ben je al jaren werkzaam als Jobcoach, participatiecoach of loopbaanprofessional? Wil jij verder groeien naar een ander niveau? Heb je behoefte om je huidige manier van werken opnieuw ‘tegen het licht’ houden en te verdiepen? Heb jij zin om met nieuwe inspiratie en zienswijzen aan het werk te gaan?

Deze nieuwe opleiding Senior Jobcoach geeft jou als ervaren professional de mogelijkheid om jezelf opnieuw uit te dagen en naar een ander niveau te brengen. We dagen je uit om je eigen passie en potentieel verder te onderzoeken. Om te ontdekken wat jij nog meer in huis hebt, maar nu niet benut. We inspireren je met nieuwe ziens- en werkwijzen waarmee jij je impact vergroot. 


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor Jobcoaches die in het verleden de Jobcoachopleiding bij Combo hebben gedaan. Zij is daarnaast geschikt voor ervaren jobcoaches, participatiecoaches en loopbaancoaches en voor professionals die een IPS-opleiding hebben gedaan, of een Jobcoach opleiding op basis van andere methodieken.

Voorwaarden om aan de opleiding mee te doen zijn:

 • Aantoonbaar > 3 jaar werkervaring als Jobcoach, participatiecoach of loopbaancoach op basis van minimaal 24 uur week;
 • Aantoonbare ervaring met het zelfstandig uitvoeren van integrale trajecten d.w.z. intake/assessment, werkgeversbenadering en coaching on the job;
 • Aantoonbaar HBO-werk en denkniveau;
 • Open staan en bereid zijn om je eigen patronen en handelen tegen het licht te houden.

Op basis van het individuele intake-/toelatingsgesprek kijken we gezamenlijk wat je uitdagingen zijn en of de opleiding passend is.


”We zijn als jobcoaches vaak eenpitters. Juist het sparren met een groep professionals en het delen van je ervaring en netwerk is zo’n toegevoegde waarde in deze opleiding!”
– Sabine Vegelien


Redenen om de opleiding te volgen

Je bent al jaren met veel plezier jobcoach en hebt misschien ook ooit wel een opleiding in die richting gedaan. Bij Combo, of ergens anders. De laatste tijd heb je behoefte aan meer. Je wilt verdieping, inspiratie, doorgroeien. Eens kijken wat jouw volgende stap in je carrière kan zijn. Je hebt geen zin in losse korte cursussen. Je wilt het eens grondig aanpakken.

Je wilt breder leren kijken. Hoe kun jij bijdragen aan nog meer kansen voor jouw organisatie en doelgroep? Wat kan jouw bijdrage zijn aan een meer inclusieve maatschappij?

Je wilt jouw persoonlijk leiderschap te versterken. Wil je dat anderen meekijken naar jouw talenten en hoe je die kunt versterken en meer kunt inzetten? Durf je het aan om geconfronteerd te worden met jouw minder sterke punten en sta je er voor open hier naar te kijken?

Op een gegeven moment is het zo ver, je bent de meest ervaren jobcoach in je team. Je vindt het leuk om jouw kennis over te dragen aan je collega’s, maar je kunt zelf ook wel weer wat aangescherpt worden. Waarom doe je het eigenlijk zoals je het altijd doet? Waarom werkt dat wat werkt?

Werk je al jaren als jobcoach maar ben je niet officieel gecertificeerd of geschoold? Kun je je daarom moeilijk registreren bij NOLOC of komt je organisatie in de problemen met het verwerven van opdrachten? Is het voor jou niet zinvol om de reguliere opleiding te doen omdat je dat te weinig brengt, en ben je wel toe aan verdieping?

Ervaringen van alumni

” Je leert kijken naar iets waarvan je niet wist dat het er was: je blinde vlekken. Iedereen die bereidt is naar zichzelf te kijken om een betere jobcoach te worden, vindt zijn plek in de opleiding. ”
– Nicolette Raap

” Ruimte voor jezelf geeft ruimte aan het potentieel van iedereen. ”
– Jolanda Berends

” Ik heb het vertrouwen dat ik echt het verschil maken in het leven van een ander. Je kunt zoveel kracht hebben als je de verbinding vindt met iemand. ”
– Ingrid de Jong

” Dat is mijn nieuwe doel. Over vier jaar ben ik ook gastdocent bij jullie met mijn bedrijf, net als Gerwin de Vries. ” 
– Mark Klein Gunnewiek

(Gast)docenten

Uiteenlopende (gast)docenten bieden jou echte verdieping en inspiratie op verschillende professionele gebieden uiteenlopend van: ondernemerschap en grenzen verleggen, professionele positionering, verbinding van hoofd-lichaam-ziel, innerlijke verdieping en persoonlijk leiderschap.

We stellen ze graag aan je voor.


Anke Fokkens is een ervaren trainer en coach en zorgt voor de samenhang en continuïteit van de opleiding.


Gerwin de Vries is directeur van Zalsman drukkerij. Hij is een bevlogen ondernemer en succesvol in het mogelijk maken van duurzame participatie in een commerciële omgeving.


Pieter Calis is een ervaren trainer/coach en neemt je mee in het lopen van je eigen intuïtieve pad, gekoppeld aan je professionele uitdaging.

Het doorleven van je intenties via je innerlijke pad, brengt je op een andere manier bij de realisatie van je doelen”


Moniek Jansen is haptotherapeut en psycholoog. Zij neemt je mee in de wijsheid van het fysieke lichaam en laat je ervaren hoe jij bewuster gebruik kunt maken van de signalen die jouw lichaam geeft en dat van je klanten.


Frans Coenen is ondernemer en coach. Hij neemt je mee in het inspiratiepotentieel van Jobcoaches. Hoe kun jij als jobcoach de wereld inspireren en verrijken met wie je bent en wat je doet.

Een jobcoach heeft goud in handen als het gaat om de uitdagingen waar de samenleving én de markt voor staan. De kunst is om dit te zien en te gaan (be)leven”

Waar komt onze methodiek vandaan?

Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie op het terrein van de methodiekontwikkeling rond Supported Employment en arbeidsontwikkeling. Sinds de jaren ’90 heeft Combo (en haar organisatorische voorloper STAB) in samenwerking met de Universiteit Utrecht jarenlang onderzoek gedaan naar de succesfactoren van Supported Employment en duurzame arbeidsintegratie. Deze succesfactoren hebben wij met werkgevers, werkzoekenden en professionals in kaart gebracht en vertaald in een samenhangend methodisch kader. De methodiek is uitgewerkt in de volgende basispublicaties:

 • Coenen-Hanegraaf, M, Valkenburg, B, Begeleid Werken; trajectontwikkeling op basis van een individuele, vraaggerichte benadering, Utrecht, 2012
 • Coenen, F, Valkenburg, B, Arbeidsontwikkeling als identiteit, Utrecht, 2009

Dit methodisch kader ontwikkelen wij tot op de dag van vandaag steeds weer door. Wij verrijken onze methodiek met relevante en succesvolle aanpakken die in andere domeinen zijn ontstaan. O.a. op het terrein van persoonlijk leiderschap, werken met intuïtie.

Sinds 1998 hebben wij enkele duizenden jobcoaches, trajectbegeleiders, participatiecoaches succesvol opgeleid.

Verdere informatie

Locatie
De opleiding wordt deels verzorgd op een sfeervolle locatie in hartje Utrecht en zal voor en ander deel online plaatsvinden.

De investering
De prijs van de opleiding inclusief certificaat Senior Jobcoach en exclusief een erkend Jobcoachdiploma bedraagt € 3.250,–
De prijs van de opleiding inclusief een certificaat Senior Jobcoach en inclusief een erkend Jobcoachdiploma bedraagt € 4.150,–
Deze bedragen zijn inclusief materiaal, lunches, coaching.
De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Duur van de opleiding
De opleiding omvat 5 opleidingsdagen op locatie en 4 bijeenkomsten online van een dagdeel, verspreid over een periode van ongeveer 5 maanden. Daarbij krijg je 3 keer individuele coaching.
Deelnemers die ook kiezen voor een erkend Jobcoachdiploma krijgen daarnaast 3 sessies van een dagdeel begeleide intervisie/training.

Studiebelasting
De studiebelasting bedraagt naast de contacturen gemiddeld genomen hetzelfde aantal uren/dagen voor het maken van (praktijk)opdrachten en voorbereiding. In totaal komt dit neer op een gemiddelde studiebelasting van 124 uur. Voor deelnemers die ook het facultatieve deel volgen komt er een extra studiebelasting van 40 uur bij.

Vaste trainer/coach
Elke opleidingsgroep heeft een vaste trainer/coach. Deze trainer verzorgd een groot deel van de opleidingsdagen alsook de individuele coaching en beoordeling. Voor sommige onderdelen worden gasttrainers en acteurs ingezet.

Intakegesprek
Het intakegesprek is bedoeld om wederzijds kennis te maken. De deelnemer krijgt informatie over de opleiding. Ook wordt gezamenlijk bezien of jij matcht met de opleiding; sluiten jouw persoonlijke- en professionele doelen en werk- en denkniveau aan bij de opleiding?

De opleiding vraagt om een aantoonbaar HBO-werk en HBO-denk niveau. Indien jij geen afgerond HBO diploma hebt, kun je een HBO assessment bij ons afnemen.

Erkenning
De opleiding wordt, inclusief het facultatieve programma, afgerond met een door Noloc, NVS, Hobeon en UWV erkend Jobcoach diploma.


Vraag een vrijblijvend ontwikkelingsgesprek aan

Twijfel je nog? Wil je ontdekken welke opleiding past bij jouw ontwikkeling? Vul onderstaand formulier in en Joost neemt z.s.m. contact met je op.