Bij jezelf blijven in een veranderende omgeving

Geschreven op 31 januari 2020 door Marloes Vermeer

Bij jezelf blijven in een veranderende omgeving

Ik ben gewend om hard te werken of dat nou voor ons gezin is of een trainingsgroep op werkvlak, dat maakt eigenlijk niet uit. Ik ga ervoor.

Deze houding heeft ervoor gezorgd dat ik heel efficiënt heb leren werken en in korte tijd veel werk weet te verzetten. Mensen vragen wel eens; hoe doe je dat werken en je gezin met vier kids combineren? Ik moet zeggen dat ik het ook wel een uitdaging vind, maar dat het samen met mijn man eigenlijk wel goed lukt. Het vraagt wel wat natuurlijk, maar het geeft ook heel erg veel voldoening. Toch merkte ik in het laatste half jaar dat ik me gejaagd voelde, ik niet echt voldoening haalde uit mijn werk zoals voorheen. Ik merkte dat ik een draai moest maken, van hard en efficiënt werken naar werken vanuit meer ontspanning en effectiviteit.

Ik sprak hierover met mijn oud collega Marianne Coenen, een van de grondleggers van de IVB-methodiek waarmee we in de opleiding werken. Of eigenlijk, we hadden het over de vraag van mijn kids om een hondje. Ik ben zeker voor dieren in de opvoeding van onze kids, daar leren ze in mijn ogen erg veel van. We hebben ook de ruimte in en om huis, alleen heb ik in mezelf de ruimte nog niet. En ook niet qua tijd. Ze zei: “het is belangrijk om goed te voelen wanneer jij zelf de ruimte hebt om een hond te kopen. Je voert allerlei argumenten aan waarom het goed zou zijn: goed voor de kids, zorgt ervoor dat je iedere dag een stukje gaat wandelen, etc. Maar ga jij dan met de hond wandelen, of wandelt de hond met jou mee?!”…… Ja dat was het!


Dat is precies de draai die ik moet maken of misschien al wel aan het maken ben: Dicht bij mijn gevoel blijven als het gaat om de juiste timing en de bedoeling. Namelijk dat een hond ontspanning zou moeten brengen in plaats van voelen als een opgave omdat ik het doe vanuit loyaliteit naar de kids. Het eerste zorgt voor ontspanning en effectiviteit en het tweede kost energie.

Energielekken zitten vaak in de patronen die je opbouwt en waarmee je je eigen realiteit creëert.  En in het te veel bezig zijn met activiteiten waar je geen energie meer van krijgt. Door de zorg rol die ik de afgelopen jaren met name heb gehad ben ik teveel geneigd eerst te kijken wat er nodig is voor anderen en als er dan tijd over is te doen wat ik zelf graag wil. Dat is handig als je kleine kinderen hebt, maar nu werkt het niet meer in mijn voordeel. Het kost me juist energie.

In de opleiding coachen de trainer en deelnemers elkaar in het helder krijgen van dit type patronen. Patronen die je tegenkomt in je werk en vaak ook afspeelt in je privé tijd. Door ze te leren kennen kun je bepalen of je ze wilt blijven afspelen of dat je het op een andere manier wilt vormgeven. Dit is een belangrijk onderdeel van persoonlijk leiderschap als ongoing proces. Blijf je routinematig doen wat je deed of train je jezelf om alert te blijven of de dingen die je doet en hoe je dat doet nog steeds kloppen voor je.  Ik ben me nu aan het oefenen met het zijn van een ‘luie trainer’, door veel meer vragen terug te leggen in de groep. Heel effectief ;).