Bij jezelf blijven in een veranderende omgeving

Geschreven op 31 januari 2020

Ik ben gewend om hard te werken of dat nou voor ons gezin is of een trainingsgroep op werkvlak, dat maakt eigenlijk niet uit. Ik ga ervoor.

Deze houding heeft ervoor gezorgd dat ik heel efficiënt heb leren werken en in korte tijd veel werk weet te verzetten. Mensen vragen wel eens; hoe doe je dat werken en je gezin met vier kids combineren? Ik moet zeggen dat ik het ook wel een uitdaging vind, maar dat het samen met mijn man eigenlijk wel goed lukt. Het vraagt wel wat natuurlijk, maar het geeft ook heel erg veel voldoening. Toch merkte ik in het laatste half jaar dat ik me gejaagd voelde, ik niet echt voldoening haalde uit mijn werk zoals voorheen. Ik merkte dat ik een draai moest maken, van hard en efficiënt werken naar werken vanuit meer ontspanning en effectiviteit.

Ik sprak hierover met mijn oud collega Marianne Coenen, een van de grondleggers van de IVB-methodiek waarmee we in de opleiding werken. Of eigenlijk, we hadden het over de vraag van mijn kids om een hondje. Ik ben zeker voor dieren in de opvoeding van onze kids, daar leren ze in mijn ogen erg veel van. We hebben ook de ruimte in en om huis, alleen heb ik in mezelf de ruimte nog niet. En ook niet qua tijd. Ze zei: “het is belangrijk om goed te voelen wanneer jij zelf de ruimte hebt om een hond te kopen. Je voert allerlei argumenten aan waarom het goed zou zijn: goed voor de kids, zorgt ervoor dat je iedere dag een stukje gaat wandelen, etc. Maar ga jij dan met de hond wandelen, of wandelt de hond met jou mee?!”…… Ja dat was het!


Meer blogs

Ik ben geweldig

Heb jij dat ook wel eens gedaan? Een verhaal vertellen dat helemaal niet gebeurd is, alleen maar om indruk te maken op de ander. Waarom doen we dat? Roderik deelt zijn ervaring.

Lees meer over

Het Songfestival als podium voor kwetsbaarheid en kracht

Tijdens de opleiding jobcoach spreken we vaak over kwetsbaarheid is kracht. Wat heb je in je rugzak waar je nu je kracht uit kunt halen en misschien wel zelfs als gereedschap in kunt zetten in je werk?

Lees meer over