Het Songfestival als podium voor kwetsbaarheid en kracht

Geschreven op 17 mei 2022 door Coralie de Heer

Tijdens de jobcoach opleiding spreken we vaak over kwetsbaarheid is kracht. Wat heb je in je rugzak waar je nu je kracht uit kunt halen en misschien wel zelfs als gereedschap in kunt zetten in je werk?

Afgelopen week was het eindelijk weer zover, het Eurovisie Songfestival, ik hou ervan 🙂  Met spanning keek ik uit naar de optredens van onze S10. Hoe zou de rest van Europa reageren op een lied in het Nederlands? Maar man wat was het mooi en bijzonder en kwetsbaar en krachtig. De moeilijke tijden in haar leven heeft ze verwerkt in het prachtige lied De Diepte, een liefdesbrief aan haar verdriet.

En al is het niet je smaak, al spreek je geen Nederlands, al hou je niet van het Songfestival, als je haar optredens ziet dan is er geen ontkomen aan, je wordt keihard geraakt door haar kwetsbaarheid die in de laatste seconde extra te zien en te horen is door de brok in haar keel en de tranen in haar ogen. Na afloop zei ze dat ze zich voor al haar emoties openden die haar persoonlijke nummer met zich meebrengt.

Als je dat in je eentje op zo’n groot podium deelt met 200 miljoen mensen wereldwijd dan heb je power en ben je een winnaar op welke plek je ook eindigt. Wat een mooi voorbeeld van je kwetsbaarheid kracht maken en wat inspirerend en hoopgevend voor zoveel mensen. Ik ben trots op haar behaalde 11de plek.

Ik ben ook blij en geraakt door alle stemmen, steun en uiteindelijke winst voor Oekraïne. We hopen dat ze het Songfestival volgend jaar in eigen land in vrede kunnen laten plaatsvinden.

Voor nu geniet ik na van de liefdevolle sfeer die het festival elk jaar weer met zich meebrengt, waarin iedereen omarmd wordt en mag zijn wie die is. Ik gooi het in mijn rugzak en neem alle inspiratie weer mee naar mijn werk.


Meer blogs

Ik ben geweldig

Heb jij dat ook wel eens gedaan? Een verhaal vertellen dat helemaal niet gebeurd is, alleen maar om indruk te maken op de ander. Waarom doen we dat? Roderik deelt zijn ervaring.

Lees meer over

Je bent niet je denken

Jobcoach Sabine ging samen met trainer Coralie aan de slag met haar persoonlijke ontwikkeling: minder denken, meer Zijn. Lees hier hoe en wat dat oplevert.

Lees meer over